Stämning

Om 3 månade går Sverige till val och förutom den cirkus och skakighet som alltid föregår ett val har vi en NATO-ansökan som blivit hängande i luften på grund av Turkiet. För någon månad sedan publicerade DN resultatet av en undersökning gällande svenskarnas förtroende för politiker och journalister. Jag har inga siffror och jag tycker inte att det behövs för faktum är att vårt förtroende har sjunkit så pass mycket att demokratin hotas. När det gäller journalister och press beror mitt personliga bristande förtroende på att de svartmålar allt med sina rubriker. Grävande journalistik är nödvändig för att ta itu med skumraskaffärer, men måste de grävande journalisterna fokusera på orättvisor och fuskande som bara spär på känslan av maktlöshet och uppgivenhet? Finns det verkligen inget intresse för att gräva fram alla de som faktiskt har viljan att göra sitt för att förbättra sin närmiljö? Här fyller lokaltidningarna en viktig funktion eftersom de skriver om nyheter på närmiljö-nivå och ofta har med en och annan eldsjäl.

Däremot har jag numera noll förtroende för våra folkvalda politiker på regeringsnivå. NOLL. Det har, för mig, ingen betydelse att det måste förhandlas om precis allt eftersom inget parti är tillräckligt stort. Det som Amaneh Kakabaveh håller på med är en skam! Vare sig man benämner henne som politisk vilde eller partilös frifräsare, så är det en skam att använda sitt mandat som hon gör! Varför tillåts en partilös ha kvar sitt mandat?! Hon var besvärlig redan när Jonas Sjöstedt var partiledare. När SD & Co började gapa om ännu en misstroendeförklaring såg hon sin chans att hamna i rampljuset under flera dagar för att sedan lägga ned sin röst. Var finns respekten för demokratin? Var finns respekten för oss väljare? Hur har hon mage att riskera en regeringskris när världsläget är som det är?! Hur ska vi motiveras till att hålla ihop när de vi röstat fram att leda oss har fastnat i sandlådan?

Generation Z kommer att stämma Sverige på grund av att vi inte har en chans att nå klimatmålen och det gör de rätt i. Medborgarna borde stämma regeringen. Ännu hellre: vi borde stämma enskilda partiledare (M, SD och KD) för att de kontinuerligt skapar drama och osäkerhet.

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.