Städning

I torsdags gick jag och handlade. Då var det 1 vecka sedan jag var utomhus. Tror jag. Regnet öste ned. Riktigt vräkte ned i en uppfriskande åskskur och jag valde med glädje att gå precis då. Jag ordentligt blöt och det var en hel del att handla (1 full ryggsäck + kasse) och det kändes bra att få komma inomhus, men det var så skönt att få komma ut i svalkan och fukten! Pollenhalterna sjönk och maskrosfjunen – som virvlat runt lika tätt som ett snöfall – hade inte en chans. Vädret har fortsatt att vara ostadigt och jag trivs!

Syrenerna blommar!! Jag var nog ensam om att stanna och fota med regnet trummande mot huvan på jackan, men färgerna blir mycket intensivare.

Pär har åkt till Gotska Sandön. Det brukar vanligtvis vara i sällskap med syster, svåger och systerson, men i år åkte han själv. Han skulle ha kommit hem sent i kväll, men det blåser så mycket runt ön att båtturen har ställts in. För första gången sedan han började åka dit har han blivit strandsatt! Han kommer hem i morgon då väderutsikterna kommer att vara bättre och vindarna har minskat från dagens “liten kuling” till “lätt bris”. Medan jag har varit solokvist med favoritsällskapet Bibbi har jag städat. Numera delar jag upp det på 2 förmiddagar, men har kommit på mig själv med att tjuvstarta på torsdag eftermiddag med lättare pyssel. Tjuvstarten startade någon fång i vintras när jag hade så mycket ångest att jag behövde något fysiskt att göra. Jag tycker om att städa och jag har blivit duktig på det sedan jag fick idén om att dårstäda ett rum i veckan för några år sedan. Jag städade från golv till tak. Bokstavligen. Nu vet jag hur äckligt det kan bli på vissa undanskymda, men inte oåtkomliga, ställen och låter det inte gå så långt. Var fjärde vecka Städar Jag Ordentligt och vid varje tillfälle lägger jag till en extra grej till exempel att skura köksgolvet (vilket jag gjorde i fredags) eller att rengöra sopskåpet. Jag kombinerar allt det här med att byta lakan i sängen och att ta en spa-dusch med ansiktsmask. Det är en stor känsla av tillfredsställelse för mig.

Jag sov dåligt i natt. Vaknade tidigt i morse av ont i nacken och i huvudet efter att ha legat illa. Slumrade lite tills det vara dax att stiga upp. Det blev en värkkombo med morgonmedicinerna. Efter frukosten tog jag bussen till Salem. Jag var trött och regnet öste ned igen och jag ville inte bli blöt på ditvägen. Jag hämtade ett paket, skickade ett brev till Elin och handlade lite på Ica och sedan gick jag långsamt hemåt med regnet trummande mot huvan på jackan. Det var så skönt att komma ut, att lyssna till regnet, att känna den uppfriskande fukten och att sniffa på syrenerna.

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.