Sömn

De enda gångerna jag brukar nappa på rabatterbjudanden är från Bokus. Då loggar jag in direkt och plockar från min lista med favoriter. De senaste gångerna har jag faktiskt inte nappat på erbjudandena eftersom jag behövde fylla på listan med något nytt, men att göra det är omständligt. Det är svårt att filtrera. Häromdagen gjorde jag en insats och gick igenom 1675 pockettitlar. Det tog ett par timmar, men det var det värt för favoriterna fick in lite nytt blod. De gånger en bok verkar intressant, men inte tillräckligt för att jag vill köpa den kollar jag om den finns som ljudbok och på så sätt får den bokhyllan nytt blod. Om det visar sig vara en pestig inläsare finns boken ofta som e-bok. I daxläget kan jag inte gnälla över att jag inte har något att läsa och jag har börjat använda läsplattan igen.

Jag vet, efter egna empiriska försök, att jag sover allra bäst de kvällar jag läser innan jag lägger mig. Det hjälper kroppen att varva ned på ett sätt som överträffar alla andra metoder.

Den näst bästa metoden är att sitta med mini-mosaiken medan jag lyssnar på en bok. Att titta på tv fungerar ganska bra och det gör en ljudbok oxå. Det sämsta jag kan göra är att spela på mobilen det sista jag gör. Det är förmodligen en kombination av adtenalin (även om det handlar om pussel) och det blå ljuset från skärmen.

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.