Skaver

Pär fyllde år i lördax och svägerskan med familj och svärfar med kompis var här på middag. För en gångs skull hade jag inte ångest inför en bjudning. Jag såg inte fram emot det, men jag hade faktiskt inte ångest. Jag tog det som det kom och eftersom det var Pärs önskemål som gällde var det bara för mig att hjälpa till här och där. Det blev trevligt med god mat, tårta och prat. Jag väljer “prat” i stället för “samtal” eftersom det, som alltid annars, var ytligt. Jag var inställd på det mer än jag brukar vara och det var kanske därför jag slapp ångest och besvikelse, men jag sa till Pär efteråt att det hade kunnat vara vilka gäster som helst som vi inte känner väl för så pass opersonligt var det.

Personkemi intresserar mig och har stor betydelse för mig i kombination med magkänslan. Pär och jag klickade direkt och har hållit ihop i 32 år. 2 av Elins pojkvänner gav mig dåliga vibbar från start och visade sig skitstövlar. De flesta personer ligger mitt emellan. Svärfars kompis ligger på gränsen till någon jag inte gillar. Något skaver. Jag har träffat henne 2 gånger. Drygt 70 år och (med ålderns rätt?) oflexibel och beskäftig. Dessutom har hon alltid mobilen, mer eller mindre i knät, så hon kan googla varje gång samtalet hakar upp sig på någon fakta. Jag avskyr det!! Det är Pär som hindrar mig från att samla in alla mobiler innan vi sätter oss till bords. Vi pratade om husdjur. Hon har en hund och även om hon har haft flera olika husdjur i sitt liv inklusive ett marsvin och en hamster, så förstår hon inte riktigt poängen med gnagare. Hennes marsvin hade varit “urtråkig” eftersom han bara satt i sin bur och inte begrep hur han skulle hoppa över den nästan decimeterhlga kanten på buren. 1. Han var förmodligen uttråkad på grund av att han var ensam. 2. Marsvin kan inte hoppa över höga kanter eftersom deras korta framben inte klarar av tyngden när de landar. Sedan gick jag igång på att det är en tydlig skillnad i status mellan hundar/katter och kaniner/marsvin. “Det är ju bara ett marsvin!” eller att gnagare inte har någon personlighet. Marsvin och hamstrar anses vara slit-och-släng-djur som barn kan få som ett första prova på-djur. Skillnaden i status visar sig även i att ytterst få veterinärer har specialkunskaper när det kommer till marsvin. Svägerskan, som har haft flera kaniner och jag satte svärfars kompis på plats (jag kände det så, jag vet inte vad svägerskan tyckte) när vi berättade om alla knasiga personlighetsdrag och idéer de kan ha och hur gosiga de är. Jag gillar inte svärfars kompis och har ingen lust att träffas bara vi 4. Naturligtvis kan npgon visa sig vara trevligare än mitt första intryck, men det inträffar så pass sällan att jag kan lita på magkänsla och vibbar.

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.