Samvetet

Mitt hjärta har alltid funnits till vänster när det gäller politik. Jag tror verkligen på skatter och att staten bör ha huvudansvaret för framför allt vården. Min magkänsla säger medbestämmande och knyter sig när allt privatiseras.

Nu har jag tillgång till en, för mig, makalöst väl fungerande vårdcentral. Jag tycker att jag förtjänar det efter att ha varit med om hur vc i Salem, under 24 års tid, sakta men säkert blivit så dålig att jag aldrig fick träffa den läkare jag var skriven hos och det till slut inte fanns tillräckligt många läkare för en enkel hälsokontroll. Min nya vc är en del av Scania och Scania är i allra högsta grad privat. Samtidigt som hela jag kan slappna av blir jag oxå förbannad eftersom ALLA förtjänar att bli lika väl omhändertagna.

Konsum med medlemsägande och återbäring som blev Coop med medlemsägande. Det går allt sämre för Coop och det gör mig ledsen och smått desperat för tänk om vår butik försvinner? Coop som är Sveriges grönaste matkedja med sitt oslagbara Änglamark! Jag handlar alltid där. Tänk om den inte ersätts av en annan mataffär? Tänk om jag, som inte har körkort (och ändå inte skulle ha haft tillgång till en bil) blir hänvisad till Ica i (sunkiga) Salem? Privata Ica vars ägare tjänar storkovan, men ändå höjer priserna. Pär och jag handlade faktiskt på Ica i Moraberg förra veckan och jag har dåligt samvete. Som om jag sviker mina ideologier. Är jag överkänslig?

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.