Sammanträffande

“Kvinna sedd bakifrån” av Jesper Wung-Sung, inläst av Marie Richardson. Det är för långt mellan berättelserna som går rakt in i hjärtat på mig, men den här gjorde det. Pow – kärlek! Det var nära att jag avfärdat den eftersom den verkade handla om en sötsliskig och hopplös romans mellan en kvinnan från landet och den bereste konstnären. Eftersom min lista med ljudböcker är kortare än vad som känns bra gav jag den en chans. Den handlar om den danske konstnären Vilhelm Hammershøi och hans fru Ida och berättas ur Idas perspektiv med kärlek, trohet och med ironi och humor. Bildspråket är underbart och både vokabulär och inläsare är balsam för både öron och själ. Fy 17 för att vara gift med en konstnär!

Sammanträffandet består i att jag hittade VH på Wikipedia inklusive bilder på några av hans tavlor. Hans stil är…stillsam, kal och händelsefattig. Ida stod modell på de flesta och ofta bakifrån och så pass ofta att hennes nacke blev berömd! En av tavlorna hittade jag hos Muralgranskaren med en träffsäker bildtext. Namnet på kvinnan är alltså Ida och inte Mathilde.

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.