Rena fys-passet

Vi åkte hemifrån strax efter 7 i fredags, laddade bilen och oss själv i Mantorp 2 timmar senare, ny laddning och lunch i Värnamo vid 12 och sen kom vi fram till Hässleholm halv 14. Vissa sträckor är otroligt tråkiga och dryga t.ex. Södertälje – Norrköping. Ren motorväg och inget intressant att fäst ögonen på. Däremot är sträckorna runt Huskvarna och Gränna rena njutningen med Vättern som sträcker ut sig i många kilometer. Jag älskar vatten!

Vi mötte upp Elin utanför den gamla lägenheten. Hon hämtade nycklarna och körde till den nya lägenheten. Den är så fin! En hyresrätt som byggdes för 12 år sedan, men som är otroligt fräsch och känns ny. Det är en tvåa med ett rymligt sovrum som har 3 garderober, ett kök som är genomtänkt och till och med har diskmaskin. Badrummet är underbart! Betydligt större än det vi har med duschkabin, tvättmaskin och tumlare. Mycket vitt med trä i köket och grå detaljer i badrummet. Dessutom har hon en riktig balkong. Lägenheten i Rönninge hade bara en fransk balkong (det jag kallar fusk-balkong) och hos ex-sambon finns varken eller. Nu har hon till och med en garageplats och kommer att köra upp för körkort i juli. Det är en enorm lättnad att veta att hon nu får en högre levnadsstandard och lugn & ro tillsammans med Siri.

Elin behövde äta (hon är nästan läskig när blodsockret sjunker…) och gick och köpte mackor. Pär och jag monterade ihop sängen som blivit levererad dagen innan tillsammans med soffa, tv-bänk och soffbord. Efter det hämtade Elin och Pär resten från gamla lägenheten medan jag stannade kvar och började packa upp. När klockan var halv 18 kroknade vi. Pär och jag checkade in på Statt, duschade, bytte kläder och så gick vi 3 till Casablanca och åt middag. Natten innan sov jag bara 6 timmar och jag var så trött att jag satt som en påse nötter och var inte hungrig, men efter 2/3 av en Calzone återvände livsandarna. Elin och jag gick till Hemmakväll och köpte godis och sen tog hon och Pär itu med att montera ihop soffan. Jag fortsatte packa upp och dona med lite av varje. När vi gick tillbaka till hotellet hade jag ont i hela kroppen och gick lika fort som en ledbruten 80-åring. Det var ljuvligt att få ligga ned sträcka ut kroppen efter bilåkningen och kånkandet.

På lördagen åt vi frukost på hotellet tillsammans med Elin och lade upp strategin för resten av dagen. Vi var inställda på att hinna med så mycket som möjligt nu när vi var där och kunde hjälpa till och släpa och dona. Elin och Pär åkte till och köpte det nästan viktigaste: en ny tv och en dammsugare. Vi skulle inte ha fått plats i bilen alla 3 med tv:n så jag stannade i lägenheten, lyssnade på ljudbok och tog itu med att vika ihop med kartongerna. Herregud såna drivor av packmaterial det blir!!! Sedan åkte vi runt till diverse affärer, så Elin kunde köpa allt sånt man behöver för att få vardagen att fungera. Vi åt lunch på Max i Kristianstad medan bilen laddades. Vi hjälptes åt att få upp gardinstång och mäta hur mycket av gardinerna hon köpt som måste kortas. Elin och jag gick till ICA för att handla mat och medan Pär monterade ihop soffbord, stegpall och tv-bänk. Elin är samma sorts optimist som Pär när det handlar om hur mycket som ryms i en kasse. Vi hade med oss en mellanstor Coop-kasse, men behövde köpa även en papp-kasse och en plastkasse och det blev tungt. Det blev många stopp för vila på vägen hem, men jag fick se hennes närmaste omgivningar. Elin och Pär slogs med tv-bänken när hylla och lådor skulle på plats och jag fållade gardinerna med snabbfåll. Det blev inte så väldans snyggt, men Elin blev nöjd. Middagen hämtade vi från Wok-house. Sedan blev det ett sista ryck och så avslutade vi dagen med att se säsongsavslutningen på “Bäst i test”. Elin har pratat mycket om det programmet och det är mycket roligare än det låter och just det här avsnittet blev extra roligt eftersom vi var så trötta! Sedan gick luften ur oss allihop så att det nästan hördes. Vi kramades och pussades och sade hej då för den här gången. Elin behövde vila på söndagen och vi ville komma iväg tidigt. Jag tog en snabbdusch och borstade tänderna och under tiden hade Pär somnat.

Hela helgen visade sig bli ett enda långt fys-pass och det känns fortfarande i kroppen, men jag känner att styrketräningen har effekt för även om jag blev trött i kroppen i fredags, så kände jag inte av det på lördagen. Pär kommer att åka ned till Hässleholm om 4 veckor och då får de fixa köksmöbler och någon form av hyllsystem och inredning till garderoberna.

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.