Rekat

Provtagning på Huddinge sjukhus och det innebar en resa med SL. Jag har ondgjort mig över deras nya biljettsystem, men jag har fått lära mig att om jag registrerar ett kreditkort hos SL kan jag blippa det i spärren och häpp! Jag betalar för en resa i taget men jag åker så sällan numera att det känns rimligt.

Huddinge sjukhus är en stor, grå och urful koloss och området som byggts upp omkring är ÄNNU större, men snyggare. Där finns Södertörns högskola, där Elin gick förskolelärarutbildningen, med alla möjliga filialer och annex och hotell. Jag har varit där några gånger sedan allt blev färdigt för minst 10 år sedan, men häpnar varje gång. Något du ska vara beredd på om du åker dit är att du får promenera. Jag hade inte bråttom, så det tog väl 5-10 minuter från perrongen till huvudentrén. Jag lyckades hitta provtagningscentralen med en väntetid på 30 minuter, men i stället för att vänta använde jag en tiden till att reka inför nästa måndag. Hos informationen fick jag en karta och instruerades att gå mot Operationsgatan (alla korridorer har gatunamn som i en stad). Jag började gå och så småningom kunde jag svänga in på rätt gata och fortsatte gå tills jag kom fram till hissarna och åkte ned till plan 4 (entréplanet ligger på plan 5), men sedan blev det oklart. Jag irrade runt ett tag tills jag fick syn på en skylt i A4-format med ordet “Röntgen”. Inåt och framåt tills jag hittade receptionen. Då var klockan ca halv 10, det var måndag och väntrummet var glest befolkat. Kan jag hoppas på samma tur nästa måndag? Tillbaka den omvända vägen till provtagningen där jag bara behövde vänta några minuter innan det blev min tur. Tajming, mina vänner. Tajming. Provtagningen gick fort och smärtfritt och sen var det heeela vägen tillbaka till tåget. En kortis till Konsum. När jag kom hem och hade plockat in varorna, gjort en kopp te och äntligen fick sätta mig hade jag frivilligt gått och stått i 3 timmar förutom de få minuter jag satt i provtagningsstolen. Jag tillbringar för mycket tid sittande, men det var onekligen skönt att sjunka ned i fåtöljen.

Eftersom jag skulle iväg på äventyr idag tog en Stilnoct igår och fick sova. Jag mår så mycket bättre när jag fått sova! Nu har jag bestämt mig för att gå tillbaka till en halv Stilnoct varje kväll resten av året. Det är bara 3 månader kvar. I januari lägger jag upp en ny plan, kanske med hjälp av en läkare.

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.