Osjälviskhet

Det finns inga osjälviska handlingar. Endast en person helt utan empati och känslor kan vara osjälvisk, men en sådan person är inte frisk och skulle aldrig göra något osjälviskt. Även om du donerar stora summor till barncancerfonden är du inte osjälvisk. Du tycker att det är rätt att ge pengar och att göra något du anser vara rätt får dig att må bra. Anledningen till att jag tar upp det här är moderaternas förslag att surrogatmödraskap ska bli lagligt i Sverige.

De kallar det “altruistiskt” surrogatmödraskap. Altruistiskt betyder osjälviskt (jag fick slå upp det) och därför ska inga pengar vara inblandade. Man måste försäkra sig om att kvinnan gör det helt av fri vilja, inte minsta antydan till tvång. Det är inte ofta moderaterna visar upp den här sortens naivitet. Det framgår inte hur de ska försäkra sig om att tvång och press inte förekommer och att tro att pengar inte kommer med i bilden bara för att det är lagligt – hallå! Har ni hört talas om svarta pengar? Om jag skulle välja att bli surrogatmamma (så jäkla otänkbart som något kan bli!), så skulle jag definitivt kräva ersättning. Trötthet, illamående, dålig sömn, förstoppning, ständigt kissnödig, foglossning, kilon som inte är lätta av att bli av med efteråt och med tanke på hur förlossningsvården ser ut idag finns inte längre några garantier att jag kommer ut oskadd. Jag skulle åtminstone ha pengar på banken. Altruistiskt – i helvete heller! De kvinnor som tycker att förslaget är bra begränsar sin givmildhet till familj och väldigt nära vänner. Hur många har ofrivilligt barnlösa i sin bekantskapskrets? Att få barn är ingen rättighet. Att få en stark längtan uppfylld är ingen rättighet. Det behövs inte fler människor på den här planeten.

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.