Öronandning

Nu är jag solokvist i nästan 2 veckor. Tjoho! Klackarna i taket! Pär åkte till Hässleholm i ottan för att tillbringa några dagar med Elin och hjälpa henne med det sista som behövs i lägenheten. På måndag åker han till Öland. Jag har alltid tyckt om tystnaden när jag är ensam och sedan han börjat arbeta hemifrån njuter jag av den. De enda ljuden precis nu är det lätta dunket mot tangenterna i mobilen, tickandet från väggklockan i vardagsrummet och fågelkvitter. Öronen andas. Det är extra tyst en dag som den här när det är välsignat mulet och svalare och när många har åkt bort över långhelgen. Öronen andas.

Jag har städat idag. Etapp 2 av tre och den slitigaste. Jag har alltid tyckt om att städa, att ha ordning och att ha det rent och fräscht. Dessutom har jag blivit bra på det! För flera år sedan när Elin fortfarande bodde hemma bestämde jag mig för att dårstäda ett rum i veckan. Då gjorde jag den vanliga städningen, men lade till att tömma och rengöra skåp, att krypa på golvet och leta upp skrymslen jag tidigare struntat i, skura väggar, golv, tak och fönster. Efter den städningen är jag noggrannare, jag har lärt mig var det kan gro igen. Idag var det badrum och kök. De rum som kräver fläckborttagning som andra rum inte behöver där det mest samlas damm och småskräp. Idag var det tungt eftersom min ork är fortsatt usel och jag känner mig mörbultad. Det kommer att bli skönt att lägga mig ikväll i rena lakan, nyduschad och med ren pyjamas. Lyx.

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.