Optikern

Jag har köpt mina glasögon hos Specsavers (först hette de Blic) i många år. Bra priser och många bågar att välja mellan. Jag hade aldrig behövt utnyttja deras garantier eller service tills jag valde att prova progressiva glas. Just den Specsavers ligger på Kungsgatan i Stockholm och den låg bra till eftersom jag fortfarande åkte till Stockholm med jämna mellanrum. Snett mitt emot tebutiken. Nu ville jag slippa bolla med 3 par glasögon (avstånd, terminal och läs). Det var möjligt att slipa glasen, så att jag skulle få 3 i samma. Lät för bra för att vara sant, men värt ett försök. När något verkar för bra för att vara sant är det oxå det. Det fungerade INTE. Det var helt omöjligt att läsa med dem. Efter 1 vecka åkte jag tillbaka, men de tyckte att jag skulle försöka 1 vecka till. Inget blev bättre och jag åkte tillbaka igen. Jag insisterade på att byta till de vanliga 3 paren och deras garanti tillåter det. Eftersom progressiva glas är betydligt dyrare skulle jag få pengar tillbaka. När jag hämtade ut de nya glasögonen bemöttes jag med snorkighet som gränsade till otrevlighet, men jag fick det jag hade beställt och pengar tillbaka. Efter det besöket bytte jag till Specsavers i Tumba. Nu finns ju Synsam nere i centrum, så självklart valde jag dem den här gången!

Synundersökning innefattar numera ögonundersökning: ögontryck, pupillernas storlek, att ögat följer med i rörelser samt tecken på grå starr. Allt såg bra ut, men det finns antydan till grå starr. Den ligger flera år framåt och alla får grå starr förr eller senare. Synen hade försämrats en hel del på de dryga 2 år sedan senaste undersökningen. Fram till idag hade synen blivit lite bättre för varje undersökning. Det är inte ovanligt när man blir äldre, men jag hörde på optikern att hon reagerade på förändringen. När jag berättade om de 3-slipade glasen betonade hon att det inte går att göra så, särskilt inte när det handlar om glasögon för datorn. Synförsämringen och glas-bluffen gör att jag känner mig ännu mer tveksam till Specsavers.

Slutet gott, allting gott! Jag beställde 1 par progressiva, 1 par läs och 1 par sol. Synsam har ett avbetalningssystem som är väldigt fördelaktigt och det är tur för enbart progressiva glas kostar 9000 kr. De är färdiga om 3 veckor.

Medan jag stod inne hos optikern, som hade dörrarna på vid gavel, öppnade sushi-restaurangen för dagen – den ligger nästan vägg i vägg – och doften av seamolja och hoisinsås kom svävande. När jag var färdig gick jag dit direkt och köpte 8 bitar moriewase till middag. Jag fixade ett nytt batteri till armbandsklockan hos skomakaren. Allt jag behöver finns numera i centrum inklusive Kaffestugan med Napoleonbakelser i världsklass och bröd med torkade tomater och valnötter. Mitt paradis!

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.