Omprogrammering

Efter “Kriget mot kroppen” och “Kroppskompassen” har jag inlett en omprogrammering av mina tankar. Det första jag gjorde var att sluta kämpa mot kvällstugget. Nu försöker jag vänja mig vid att se mig i spegeln och för mig innebär det allt nedanför axlarna. Om jag råkar se min spegling i ett skyltfönster försöker jag acceptera att det är så jag ser ut i stället för att äcklas. Jag anstränger mig för att låta bli att automatiskt försöka dra in magen till att börja med hemmavid. När det gäller all form av träning kommer jag att göra det för att jag tycker om det, för att det får mig att må bra och för att kroppen är gjord för det. Jag väljer bort pressen att träningen ska få mig att gå ned i vikt för det fungerar inte och det måste jag acceptera. Eftersom jag ofta är trött nu för tiden mår jag inte bättre av att få ångest när jag inte orkar träna – jag måste bli snällare mot mig själv.

Omprogrammering tar tid och det kommer att bli bakslag. Åtgärderna ovan är de viktigaste för mig. Jag har även bestämt 2 saker som jag inte kommer att göra: jag tänker inte slänga ut vågen och jag tänker inte sluta att hålla koll på vikten för de 9 kg jag har gått ned det senaste året känns bra och jag vill inte gå upp dem igen.

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.