“(O)hälsosam?”

En dokumentärserie på Netflix om mångmiljardindustrin inom hälsa, framför allt om alternativa metoder. 2 av avsnitten var riktigt intressanta eftersom jag inte hade en susning om att de praktiserades: bröstmjölk och bistick (apiterapi). Serien är amerikansk och det är värt att notera.

Det finns bröstmjölksbankar där de tar emot donerad bröstmjölk, testar den för bl.a. HIV och hepatit, pastöriserar den och distribuerar den till, i första hand, neonatalavdelningar på sjukhus. Bröstmjölken är fantastisk och innehåller allt ett spädbarn behöver för att utveckla immunförsvar och tarmflora. Den är unik för varje mamma och förändras över tid. Det finns mammor som donerar till privatpersoner. Det finns mammor som säljer sitt överskott. Det finns mammor/kvinnor som har en så kraftig överproduktion att de kan pumpa ut 2-3 liter på en dag och har byggt upp en mindre affärsrörelse. Etiskt? Cyniskt? Så länge de säljer till mammor som inte kan amma, föräldrar som adopterar ett spädbarn och nyfödda som är föräldralösa är det helt okej, men att i stället donera slår högre särskilt som mjölkbankerna inte får in tillräckligt. När en kroppsbyggare (finns det något mer egocentriskt än en kroppsbyggare?) får för sig att bröstmjölk hjälper honom att hålla vikten och öka muskelvolymen… Näää! En 70+ man med prostatacancer köper mjölk från ovan nämnda bank eftersom han vet att den håller tumören i schack… Näää! Ta inte den livsnödvändiga bröstmjölken från dem som inte ens har börjat leva!!

Bisticken. Det är bigiftet det gäller. Av någon anledning verkar giftet ha väldigt bra effekt på borrelia, framförallt hos dem som blivit diagnosticerade med långvarig borrelia där sjukdomen nått så långt att även inre organ och tarmar förstörs. En kvinna som arbetar med akupunktur använder bistick på samma triggerpunkter där nålarna placeras och då blev jag intresserad. Akupunktur hjälpte mig när vallningarna var som värst, så kanske kan bistick fungera på mina händer? Då, i slutet av programmet, framgår det att biet dör efter ett enda stick!!! ALDRIG I HELVETE ATT DET ÄR ETT ALTERNATIV! Det är dessutom oetiskt och klimatfarligt med tanke på att biet är utrotningshotat. NEJNEJNEJ! Ett litet PS: många är allergiska mot bigiftet och reaktionen blir ofta farlig. Som med många allergener som man utsätter sig för under lång tid kan allergin slå till även om du inte varit allergisk tidigare. Jag utvecklade pollenallergi först i 30-åldern. Värt att ha i åtanke om du nu inte har något emot att mörda bin.

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.