O-imponerad

I det här inlägget sågar jag och jag sågar vid fotknölarna. Min erfarenhet av drag är det jag har sett på Netflix, YouTube och HBO där allt är kopplat till RuPaul, så mina referensramar är snäva, men jag står för mina åsikter. Jag BEUNDRAR drugor! Artisteri, smink, kostym, styrka, mod, humor – rubbet! De tillhör en grupp människor som är förlåtande, medkännande, generösa och fördomsfria och DE BEHÖVS.

Jag har precis sett avsnitt 5 av Dragrace Sverige och plötsligt är jag … o-imponerad. Generad. Naturligtvis kan jag inte låta bli att jämföra med RuPauls original där resurserna verkar vara oändliga (ca 2 sinnessjuka miljoner till vinnaren!), men jag jämför även på grundnivå. Sminkningen: tona, tona, TONA! Jag vill inte se skarvar! Antonina Nutshell ser alltid ut som hon förmodligen gjorde när hon började leka med smink. Santana Sexmachine är bara snäppet bättre. Idag åkte Santana ut och jag sörjer inte. Jag förstår inte hur man kan gå ut på scen i riksteve med hy som är irriterad efter rakningen och med spår av brösthår synliga, utsmetat läppstift och med det egna håret utstickande under peruken. Tejpningen: det är meningen att det inte ska synas att det är en man om jag säger så. Om Michelle Visage varit domare…. Jävlarrrrr! Antonina Nutshell kör s.k. camp-drag. Enkelt, bonnigt, hej-å-hå med glimten i ögat. Hon stolpar fram i de höga klackarna lika ograciöst som jag skulle göra. Både lösbröst och utfyllnader syns genom och under kläderna. Hon har fått skarp kritik för sina korta kjolar och idag slapp vi se hennes trosor, men det var knappt. För några veckor sedan åkte Endigo ut och hennes drag är på samma nivå vad gäller smink och framträdande. Santana Sexmachine bor egentligen i Berlin, Antonina i Liverpool och Endigo i Japan och jag undrar vilka krav på drag de respektive städerna har? Låga. Har Sverige så få drugor att välja mellan att de utlandsbaserade behöver vara med?

Elecktra, Admira Thunderpussy och Vanity Vain har blivit mina favoriter. De håller samma klass som de amerikanska drugorna. Inga sminkskarvar eller brösthår där inte! Lilla Fontana från Brasilien är oxå en av dem och det var hon som skickade hem Santana. Heja!

Elecktra har faktiskt arbetat tillsammans med amerikansk drugor.

Admira Thunderpyssy kan tona!

Vanity Vain har klös.

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.