NATO en gång till

Mina argument MOT medlemskap i NATO.

  1. I avtalet med NATO finns artikel 5 som innebär att om ett land utanför NATO anfaller ett land som är med i NATO, så ska alla medlemsländer rycka in och göra sin del av försvaret. Så långt är det begripligt, men inget avtal utan fri tolkning och kryphål. När World Trade Center attackerades blev George Bush förbannad. Attacken var riktad mot västvärldens fördärvliga sätt att leva och inte en krigsförklaring mot just USA. George Bush valde att tolka det som en krigsförklaring och såg det som en gyllene chans att bomba muslimer. Om Sverige hade varit medlem så hade vi varit tvungna att vara med.
  2. Jag läser endast DN och där får inte vi motståndare något utrymme. Det vinklas på ett sätt som är allt annat än respektfullt för att inte tala om tonen i kommentarsfälten. Sverige är en demokrati och det innebär att alla inte kan få som de vill, men det betyder inte att jag ska gå över till ja-sägarna.
  3. Sverige har rört sig i utkanten av NATO i många år och även om hotbilden har ändrats kommer vår medlemsansökan inte att gå igenom innan valdagen i september, så varför kan vi inte få folkomrösta om NATO samtidigt? En folkomröstning är endast rådande, men då skulle jag få en möjlighet att säga vad jag tycker. Resultatet av en folkomröstning skulle ge en tydlig bild av var svenskarna står. Jag skulle inte känna mig så jävla överkörd.
  4. När de röstade i riksdagen valde många ledamöter att lägga ned sin röst p.g.a. att de ville läsa på mer. Med tanke på världsläge och hotbild borde dessa ledamöter ha letat fram nödvändig information och råpluggat. Det är deras skyldighet! En nedlagd röst är ett nej av den fega sorten. Skäms!
  5. Än en gång: varför ska vi gå med i en klubb med USA i högsätet och ett bakåtsträvande land som Turkiet som tjurar som en barnunge och förmodligen skiter i om Sverige går med eller inte utan ser allt det här som ett gyllene tillfälle att få igenom sin önskelista. Glöm inte att den dåren är polare med Rysslands dåre.
  6. Om vi får vara med i NATO blir Sverige tvunget att budgetera för att blåsa liv i vårt försvar inklusive obligatorisk värnplikt. Om vi inte går med så är det ändå nödvändigt att rusta upp försvaret, men vi slipper dårarna.
  7. Om den ryske dåren beslutar sig för att skicka iväg en kärnvapenmissil, så kommer han inte att skicka ut mejl i förväg och det är helt ovidkommande vilken kraft missilen har för inte tusan kommer USA att vända andra kinden till. Mer än så behövs inte och då har det ingen som helst betydelse om vi stöttar Finland eller inte. Vi är körda.

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.