Mobilförbud

Varför utnyttjar inte fler personer möjligheten att dölja innehållet i sms och mail, så att det inte syns på skärmen? Jag använder den funktionen plus pin-kod. Dessutom använder jag ljud plus vibration för sms och endast ljud för mail, så hör jag skillnad och eftersom mailen sällan är lika angelägna som sms:en kan jag ignorera dem.

Pär och jag har länge haft mobilförbud medan vi äter middag. Det är den tid på dagen vi verkligen samtalar, inte bara pratar. Jag är, kanske överdrivet, känslig för att komma i andra hand, att vara en tråkig samtalspartner, att inte vara tillräckligt intressant. Jag har förklarat det här för honom. När Pär får sms eller mail medan vi äter och helt enkelt inte kan låta bli att snegla på mobilen eller armbandsuret som oxå tar emot sånt tar jag illa upp. Om hans mobil inte visade själva texten kanske det skulle hjälpa. Ibland blir vi sittande och samtalar i mer än 1 timme, ibland bara tills vi ätit färdigt. Jag har börjat påpeka det och får ofta svaret “Det är Elin. Det kan vara viktigt.”. Faktum är att när det är viktigt, så ringer hon. Hans mobilbehov har förvärrats. Det går allt kortare tid innan han börjar pilla på den och vi har en underförstådd överenskommelse att när vi är färdiga med ätande och samtalande är det fritt fram att grabba tag i mobilen. Den senaste tiden brukar jag fråga i spydig ton om jag ska tolka hans mobilsug som att vi är färdiga även om jag inte har ätit färdigt (jag äter betydligt långsammare). “Nej, nej!” och så lägger han undan den. I fortsättningen kommer jag att resa mig och börja diska.

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.