Minnesförlust

Det här inlägget vänder sig till er som är 45 år och äldre och som var med och röstade fram en borgerlig regering 1990. Har ni drabbats av minnesförlust? Maud Olofsson (C) sålde ut bl.a. Vattenfall och Posten och dessutom ett av Sveriges mest kända varumärken Absolut vodka. Posten som numera heter Postnord fungerar knappt. Postkontoren har försvunnit för att ersättas av privata utlämningsställen som, om butiken konkar, försvinner. Hon införde indelningen av de elområden som idag orsakar enorma skillnader i elpris över hela landet. Jan Björklund (Fp – Liberalerna idag) vände upp och ned på skolan på ett sätt som gör att den svenska skolan numera knappt har näsan över vattenytan. De borgerliga privatiserade så mycket de orkade medan de hade makten bl.a sjukvården och det ledde till den osäkra situation som anställda på t.ex äldreboenden har (privata rekryteringsföretag med timlön). 2008 kom Filippa Reinfeldt som, förutom katastrofen med Nya Karolinska, införde vårdvalet som…ja…finns det någon som väljer en vårdcentral eller sjukhus som ligger längre bort än nödvändigt (om man inte bor i Norrlands inland och inte har möjlighet att välja)? Privatiseringen av vården ledde till att läkare flydde den statliga vården som snabbt försämrades. Vård på lika villkor blev ett minne blott för alla har inte möjlighet eller ekonomi att välja privata alternativ. Vem har råd att betala 2000 kr i timmen hos en psykolog? Det var borgarna som påbörjade utförsäljningen av hyresrätter. Det blev ett hysteriskt omvandlande till bostadsrätter enligt devisen att alla ska ha möjlighet att äga sin bostad. Problemet blev att det inte fanns möjlighet att välja för dem som inte ville äga sin bostad för de finns, tro mig. Nu är bostadsmarknaden så snedvriden att många unga vuxna får bo kvar hemma tills de blir 30 år.

De senaste 8 åren har vi haft en socialdemokratisk minister. Inte en dito regering eftersom socialdemokraterna har fått förhandla och kompromissa om precis allting. Det har alltid funnits ett parti som sagt nej. Det ena partiet vägrar samarbeta med det andra som i sin tur smutskastar det tredje. SD, M och KD har skrikit “Misstroendeförklaring!” så fort de inte gillat en endkild politiker. Vänsterpartisten Amaneh Kakabaveh (med reservation för felstavning) har utnyttjat sin vågmästarroll på ett skamligt sätt. HUR 17 SKA SOCIALDEMOKRATERNA GENOMFÖRA NÅGON HÅLLBAR FÖRÄNDRING UNDER SÅNA FÖRHÅLLANDEN??!! När jag läser kommentarerna i DN är allt, precis allt, sossarnas fel. De som kommenterar lider oxå av minnesförlust och klarar inte att se längre tillbaka än de senaste 8 kaotiska åren. Svenskarna är historielösa. Det är tack vare socialdemokraterna med visst stöd av vänstern som vi fick kvinnlig rösträtt, barnbidraget, statlig sjukvård för alla, bostäder som alla skulle ha råd med för att bygga bort slummen (det s.k. miljonprogrammet som inte blev snyggt, men har väldigt bra lägenheter – egen erfarenhet), fackföreningar, lagstadgad semester m.m. Det är mycket av det som vi tar för givet, men hur många vet bakgrunden? Dagens skola har ingen kursplan för basal svensk historia. Tänk långsiktigt när ni röstar den 11 september. Tänk inte bara på er själva.

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.