“Medicin”

Igår såg jag “Utrikesbyrån: Aldrig mer fet”. Rättare sagt försökte jag se. Jag orkade inte mer än 5 minuter av deras fördomar och felaktigheter.

Mediciner som diabetessjuka personer behöver har visat sig ha en bra effekt vid viktminskning. De är så pass effektiva att de har godkänts för behandling av obesitas. De är så vansinnigt effektiva att Oprah har investerat i dem efter att själv ha gått ner många kilon.

Det finns äntligen en medicin mot fetma!! Hallelujaäravaregudihöjden! En liten detalj: TJOCKHET ÄR INGEN SJUKDOM! Den s.k. medicinen dämpar hungerkänslorna – du äter mindre. Varken mer eller mindre. Du kan fortsätta äta lika ohälsosamt som tidigare, men du blir mätt fortare och det dröjer längre tills du blir hungrig igen. Är det verkligen den enda anledningen till att någon blir tjock?! Det var när en överläkare på överviktsenheten antydde det som jag stängde av. Hur kan en överläkare vara då trångsynt?

I vanlig ordning tänkte jag att jag vill se alla dessa tjockisar, som gått ned i vikt tack vare mirakelmedicinen, om 5 år. Ingen, INGEN, medicin är fri från biverkningar. Kommer de att äta medicinem resten av sina liv? När du svälter din kropp slår den tillbaka…

Något jag alltid funderar över är hur alla dessa nyblivna smalisar har råd med de plastikoperationer som all överbliven, slapp hud kräver. Att Oprah har det betvivlar jag inte.

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.