Märkligt

Det är alltså inte möjligt för mig att göra en gryndläggande hälsokoll hos min vc. En hälsokoll som brukar innefatta provtagning, läkarbesök med genomgång av provsvaren och aktuella mediciner, koll av blodtryck, lungor och hjärta. Inget flera timmar långt besök där jag lättar mitt hjärta och ventilerar min oro. Hur 17 går jag till väga för att nästla mig in hos en privat läkare som oftast inte tar emot nya patienter?! Jag köar redan till Scanias vc som är privat och det har jag gjort det senaste halvåret. När jag träffade lungläkaren i augusti och nämnde att jag inte kollat mina värden på 2 år p.g.a. att vc:n är så dålig svarade hon att det ju går att byta. Ha! Hon borde uppdatera sig om verkligheten. Werlabs är en möjlighet, de har jag utnyttjat vid några tillfällen, men just nu är det inte lockande att betala 1400 kr.

Nu till det märkliga. Jag hade tänkt fråga om höjning av Zolpidemdosen vid hälsokollen, men den möjligheten försvann. Jag gick in på 1177, valde “Kontakta mig” och ställde frågan. 2 timmar senare fick jag svar i “Alltid öppet” att jag fått en läkartid den 19 oktober. Bara så där. Inte min egen läkare förstås, men likafullt en läkartid. Nu återstår att se om besöket kommer att handla om enbart medicinen eller om blodtrycksmanschett och stetoskop oxå deltar. Fortsättning följer!

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.