Mänskliga rättigheter

Jag lyssnar på “Låt mig ta din hand” och som förberedelse till en recension surfade jag efter Argentinas diktaturer vilket ledde mig till tortyr som i sin tur ledde mig till mänskliga rättigheter och när jag ändå hade alla artiklar uppradade kollade om det stod något om rätten att få barn. I december 2010 skrev jag ett inlägg om ofrivillig barnlöshet och fick så många otrevliga kommentarer att jag till slut tog bort möjligheten att kommentera. Jag minns att en av de som tog illa vid sig påstod att det var en mänsklig rättighet att få barn. Jag har funderat mycket på det och har letat och enligt Wikipedias uppräkning av de 30 artiklarna är det inte en mänsklig rättighet att få barn, varken biologiska eller genom adoption.

Artikel 24: “Var och en har rätt till vila och fritid, innefattande skälig begränsning av arbetstiden samt regelbunden betald ledighet.” En artikel på DN.se den 26 juni: “För till skillnad från alla – alla! – andra industrialiserade länder saknar USA lagstadgad rätt till betald semester, precis som landet saknar rätt också till sjukfrånvaro och föräldraledighet.” Ett brott mot de mänskliga rättigheterna. Tänk efter: har du någon gång sett en amerikansk film eller serie eller läst en bok som utspelar sig i USA där karaktärerna åker på en längre semester? Inte jag.

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.