Lego

Mitt första lego-bygge som vuxen var ett Bonsai-träd ur serien Botanica. Det var för ungefär 1 år sedan. Jag har provat att hålla liv i en riktig bonsai, men det slutade inte bra. Den här behöver jag bara borsta bort dammet på med en mjuk pensel. Dessutom pryder den sin plats.

Mitt andra bygge blev en paradisfågel-planta. Stor och härligt färggrann!

Sedan fanns det tyvärr inga fler krukväxter i serien. Jag byggde ihop några snittblommor, men eftersom tyngdpunkten hamnade i själva blomdelen blev de ostadiga och bladen på stjälkarna lossnade bara jag nuddade vid dem, så jag monterade ned dem ganska snart och lade de i en låda. Jag håller koll på Botanica-serien och för några månader sedan dök den här skönheten upp.

Det här är Lego på en heeeeelt annan nivå och det skulle vara otroligt intressant att få vara med när de arbetar fram hur bygget ska göras och vilka bitar som behövs! Satserna levereras i en kartong tillsammans med en enkel och tydlig instruktion i ett häfte och du bygger en sektion i taget. Varje sektion har en påse med de bitar du behöver, allt är tydligt markerat. Inte en endaste gång har det saknats ens en ytte-pytte-plutt! Hur 17 går de tillväga för att lyckas med det?! Jag är djupt imponerad.

Pär och Elin fastnade för Lego före mig. Pär har snöat in på Star wars och på övervåningen hänger flera olika stridsskepp i tunna fiskelinor. Elin fick nyligen körkort och vi köpte en Fiat i present.

Vi 3 ska tillbringa juldagarna på Öland och tänker bygga ihop Titanic tillsammans! Mitt favoritfartyg! Det har varit svårt att få tag på, men idag fanns det hos Lego-butiken i Skärholmen och Pär körde dit direkt. Det ska bli så mysigt!! En rejäl låda som väger 20 kg. Fartyget blir 1,3 meter och vi kommer att ta hem det till oss.

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.