“Kriget mot kroppen”

Lisa: “Med tanke på hur många det är som offentligt oroar sig över hur tjocka människor uppmuntrar/hetsar till fetma borde vi ju rimligtvis höra vittnesmål från åtminstone NÅGON endaste människa som själv känner sig hetsad att bli tjock? Var ÄR alla dessa stackars människor som blir tvingade eller uppmuntrade att gå upp i vikt? Om det nu är ett riktigt problem, kan de som skriver så att tummarna glöder om det, kanske ägna en procent av sin tjockskräcksenergi till att försäka lokalisera och hjälpa de som faller offer för detta påstådda hot?”

Min egen reflektion: media uttrycker sig alltid i termen “fetmaepidemi” och de borde tänka till där. En epidemi handlar om något som smittar, ett virus. Fetma smittar inte. Det är en helt annan femma att säga att fetman sprider sig som en epidemi. Rent faktamässigt är det helt uppåt väggarna fel, men det är jäkligt viktigt att media behärskar språket.

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.