“Kriget mot kroppen”

…. exempel på smalhetsprivilegium:

Du antas inte vara missnöjd med din kropp. Din storlek är förmodligen inte det första folk lägger märke till (såvida du inte är utsatt för thin shaming). / Folk kommenterar inte det du äter. / Du hittar kläder i din storlek. / Du hittar kläder i senaste modet och alla färger istället för att förpassas till hyllan där de formlösa färglösa kläderna som är menade för att dölja din kropp hänger. / Du får inte viktminsknings- eller kostråd från vänner och familj. / När du går till doktorn så antar hen inte att dina sympton beror på din vikt. / Folk antar inte att du är lat eller karaktärslös baserat på din storlek. / Du är inte objekt för skämt och komedier. / Du kan äta vad du vill offentligt och utan att bli dömd eller granskad och utan att omgivningen spekulerar i dina ätvanor. / Du kan gå på McDonald’s utan att folk kommenterar det du äter eller din närvaro. / Din kroppstyp är inte en fetisch. / Du har större chans att få löneförhöjning. / När andra beskriver dig är din storlek sällan med i beskrivningen. / Media beskriver inte din kropp som en del av en epidemi. / Du kan skita i vad du väger utan att andra dömer dig för det.

Smalhetsprivilegiet går sida vid sid med fettföraktet. Det går ej att ha det ena utan det andra. Smala premieras för att tjocks föraktas.

Stina Wollter

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.