Krasch

Miljöaktivister som Greta Thunberg, Greenpeace och Xtinction Rebellion behövs. Idealister som lever som de lär. De är skickliga på att rabbla siffror och presentera fakta, men jag uppfattar inte att de föreslår konkreta åtgärder eller hur de ska bli verklighet. Jag själv har flera drastiska förslag, men saknar kunskap för att genomföra dem. Jag rabblar sällan siffror för det är sällan de säger mig något. Jag föredrar att dra ned allt på en så enkel och basal nivå som möjligt eftersom jag inte kan begripa varför allt – världen, tillvaron – har blivit så satans krånglig.

Vi hade 1 år när koldioxidhalterna sjönk till en nivå som var acceptabel. Det var under pandemins första år när allt resande – allt flygande – minskade från en dag till en annan. På bara ett par månader blev luften i länder som Indien, så pass mycket renare att bergen vid horisonten blev synliga. VARFÖR ville vi inte fortsätta så?!

Det gapas hela tiden om att pressen på makthavarna måste öka. Vi har inte tid att vänta på det!!! Se på det hela som en pyramid där vanliga medborgare utgör basen eftersom vi är många fler än makthavarna på toppen. Om vi ska vänta på att topp-gubbarna ska fatta hur illa det är och börja göra något åt det kommer vi i bottenskiktet att fortsätta konsumera och flyga tills allt rasar, men då kommer det att vara för sent. Börja med bottenskiktet, fundamentet, så rasar allt snabbare för det kommer inte att hända något förrän allt kraschar. Människan kommer inte att vilja förändra sig förrän hon blir tvingad till det. Ta bort möjligheterna att konsumera och resa. Höj priserna på allt – det är det enda vi reagerar på. Se på mat- och elpriserna – ett jäkla hallå. Att konsumera och resa är ingen mänsklig rättighet. Att säga att det inte är människovärdigt att trängas på Arlanda visar hur snedskruvad människan har blivit. Sluta subventionera flygbolag och banker. Som jag sa har jag inte tillräckliga kunskaper för att säga hur det ska genomföras, men att bräka fram att det blir svårt är att inte vilja försöka.

KRRRRAAASCHHHH!!!!

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.