Klimataktivister

För ett par veckor sedan blockerade klimataktivister motorvägen mot Arlanda och förorsakade trafikstockning och, tyvärr, en ambulans under utryckning där personen senare dog (p.g.a. fördröjningen?). Det blev ett jäkla hallå och skreks om terrorism, blåljussabotage och hårdare straff. 1. Aktivism är INTE synonymt med terrorism. Kolla i SAOL om du är osäker. Terrorister vill sprida skräck och kaos och om bilister blir uppskrämda av stillastående bilköer bör de gå i terapi i stället. 2. Blåljussabotage är när någon AVSIKTLIGT hindrar och saboterar utryckningar samt försätter personalen i fara och t.o.m. skadar dem. Att ambulansen i just det här fallet hindrades var ren otur. Det hade lika gärna kunnat bero på en trafikolycka där bilisterna inte hade möjlighet att släppa fram ambulansen. (Att det sen finns själviska puckon som aldrig tar hänsyn till sådant är en annan sak.) 3. Vi har demonstrationsrätt i Sverige och det ska vi vara tacksamma för eftersom det innebär att vi inte hamnar i fängelse för att vi protesterar.

När det gäller klimataktivister är deras protester genomgåend av det passiva slaget. Genom historien har VARJE större samhällsförändring börjat så. När makthavare inte lyssnar och när det tar för lång tid för vanligt folk att FATTA så behövs dessa modiga människor! Många klimataktivister lever som de lär. De är beredda att rucka på sin egen bekvämlighet för sakens skull. Pär hade en kollega som åkte kollektivt med opålitliga SL varje dag och hen blev ofta försenad. Hen vägrade att åka med Pär så länge han körde på diesel, men tackade ja när han bytte till el-bil. Hur många av oss är så principfasta? Alla aktivister är beundransvärda och förtjänar vår respekt i stället för hån, hat och oproportioneliga straff. Det kommer alltid att finnas rötägg som inte tycker att förändringarna kommer fort nog och som därför går till ytterligheter som de gjorde på motorvägen mot Arlanda. De hade bildat en egen, mer anarkistisk grupp inom en etablerad aktivistorganisation och – som rötägg alltid gör – drar ned alla i smutsen.

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.