“Inkmaster”

Det var av en slump jag hittade realityserien “Inkmaster” på TV6. Tatuerare. Jag vet egentligen inte varför jag fortsätter att se den för det finns så mycket som är dåligt. Det jag är intresserad av är när de tecknar motiven och så själva tatueringsprocessen, men det är en väldigt liten del av programmet.

Avsnitten är 60 minuter inklusive 2×9 minuter reklam (jag hinner göra massor under den tiden för jag sitter inte kvar och tittar på floderna av pinsamt dålig reklam). Eftersom den är amerikansk och de har många fler (men kortare?) reklamavbrott använder de “Coming up”-knepet för att man ska vilja fortsätta titta och då är det alltid en scen där deltagarna är i konflikt, gapar och kallar varandra idioter.

Det är 2 lag där lagledaren har många års erfarenhet och även fungerar som lärare. I varje avsnitt får deltagarna 6 timmar för att tatuera ett motiv inom en viss kategori. Jag antar att de s.k. (målar)dukarna får en gratis tatuering för att de ställer upp. I slutet är det som alltid, en tävlande som åker ut.

En tatuering är jäkligt permanent och jag undrar hur “dukarna” gör om de inte är nöjda med resultatet? Jag hoppas att de åtminstone får någon som kan rätta till den. Hur 17 klarar de av att skäras i 6 timmar i ett svep?! I verkligheten gör man inte så eftersom kroppen inte pallar det. Har de klippt bort eventuella pauser?

Det är en hård produktion. Snabba klipp. Rockmusik. Dramatisk bakgrundsmusik. Gubbigt. Tatueringar från näsan och nedåt. Korsade armar och benen isär. Hårda omdömen. Ingen glädje utom skadeglädjen. Gräslig jargong med ständiga idiotförklaringar. Om de hade censurerat alla svordomar med “piip!” hade det inte blivit mycket dialog kvar. De förverkligar fördomarna om tatuerade människor. Omdömena från domarena är kompromisslösa. “Proffsigt” eller “Amatör” trots att alla arbetar som tatuerare. De är så trångsynta. Tatueringarna ska alltid vara så jävla tuffa och häftiga. Inget gullegull. Jag törs inte ens tänka på vad de skulle säga om mina 2 egenhändigt ritade stiliserade och små tatueringar… 😳

Varför fortsätter jag att titta? Jag kommer inte att se mer.

“Blown away” är rena barnprogrammet i jämförelse. Glädje, uppmuntran, konstruktiv kritik, dåliga skämt och artiga skratt. Nästan för mycket åt andra hållet. Jag blir aldrig nöjd. 🙄 Men man får följa processen på ett annat sätt och jag lär mig mycket.

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.