Hur?

Det finns en kort och kärnfull fråga du kan ställa till politiker eller vem som helst som lovar förbättringar: hur?

Vi ska korta vårdköerna. HUR? Vi ska komma till rätta med brottsligheten. HUR? Vi ska få skolan att fungera. HUR? Vi ska se till att utsatta grupper får det bättre. HUR? Vi ska få ordning på integrationen. HUR? Vi ska göra samhället tryggare. HUR? Vi ska höja pensionerna. HUR? Vi ska uppnå klimatmålen. HUR? Vi ska förbättra arbetsvillkoren för barnmorskorna. HUR? Vi ska sänka elpriserna. HUR? Vi ska minska klyftorna i samhället. HUR? Vi ska få ned antalet långtidssjukskrivningar. HUR? Vi Ska sänka skatterna utan att någon får det sämre. HUR? Vi lovar att allt ska bli bättre för alla utan att någon behöver ändra på eller offra något. HUUUUUR??!!

Det här har jag funderat mycket på nåde under valrörelsen och efter valet. SD och M har väldigt luddiga förklaringar till hur de ska gå till väga nu när de plötsligt fått makten att agera och inte bara gnälla. Jag har bara en fråga: hur?

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.