Hopplöst

Läkaren som jag träffade förra veckan ringde igår som avtalat och, som jag befarade, var det ännu svårare att förstå hennes knackiga svenska över telefon. När hon frågade om jag mår bra nu och jag svarade att det går an ställde hon samma fråga. Jag svarade “Okej” eftersom jag anade att hon inte förstått, men hon ville få bekräftelse, så jag sa att jag mår bra och det nöjde hon sig med. Lögn och förbannad dikt! Det var som en usel förhörsteknik: nöta ned genom att upprepa frågan tills du får det önskade svaret. Förmodligen har hon svårt att förstå nyanserna i svenskan för det är det svåraste att få till när man lär sig ett nytt språk. Mitt tålamod var dåligt och jag var förbannad och leds efteråt. Hon har i alla fall förnyat receptet på Zolpidem. Alltid något.

Jag loggade in på 1177 och läste journalanteckningarna från besöket. När jag förklarat att det är “världen” som gör mig deprimerad hade hon – tro det eller ej! – skrivit “vädret”!!!!! Jag blir för i helvete inte suicid på grund av vädret!!!! Idiot! Hopplöst! Det ska mycket till innan jag kontaktar vc:n igen!

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.