Guldkant

Vad sätter guldkant på din tillvaro? Vad är du tackam för? I ett av avsnitten av “Sex and the city” pratar de om lycka och frågar varann om de är lyckliga. Charlotte svarar att hon inte är lycklig hela tiden, men någon gång varje dag. Det är det allt handlar om. Tacksamhet för det du har. Är du det? Har du förmågan att uppskatta och njuta av det lilla i vardagen? “Den som är tacksam för det lilla har mycket att vara tacksam för.”

Jag har förmågan att vara tacksam. Jag har lärt mig det bland annat genom att skriva tacksamhets-dagbok varje dag i några år. Först var det 3 saker per dag och sen ökade jag till 5 vilket ledde till att jag fick fundera ut småsaker och små händelser och det är en bra träning. Papper, penna och hjärna – baggis! – som kan få dig att må bättre i vardagen. På heder och samvete!

Idag har jag en dag med många guldkanter och endorfindoser. Jag sov bra inatt. Jag promenerade i 35 minuter i småsnö och kalla vindar – aj lajk it! – och kände att jag hade riktig ork. När jag kom hem gjorde jag mina ryggövningar som alltid känns bra. En varm dusch och insmörjning med lotion från topp till tå för nu är torris-perioden här och det strama och småkliiga försvann. Nu har jag snart fått håret dit jag vill och trivs så bra med det. Havregrynsgröt med lingonsylt till lunch och en kanna med smultronte – varmt och gott! En småtrevlig film, “Enola Holmes 2”. Jag fyllde på fröhuset till småfåglarna för första gången den här vintern och det var välkommet för de har redan ätit nästan allt. 2 rådjur kom för att gräva fram fröspillet. DET SNÖAR! Det vräker ned! Aj lav it! Jag har en fullt fungerande tvättmaskin och kan tvätta när jag vill till exempel idag. Kylen och frysen är välfyllda och det finns chips och lakritsfiskar i skåpet. Pär har åkt till Öland och jag får vara solokvist i 1 dryg vecka. Jag har världens bästa dotter. Jag älskar vår lägenhet som ger mig tak över huvudet, värme och trygghet. Jag behöver inte grunna på middagen som blir falukorv och äggröra, till efterrät varm choklad med vispgrädde. Läkarbesöken är avklarade och jag känner ingen oro inför resultatet. Nästa söndag är det första advent och jag har kommit på mig själv med att se fram emot julen och jag kan inte minnas när det hände senast! Jag läser en bra bok – “Döden är bara början” (fantasy) – och har hyllan full av olästa böcker. Just idag känns livet bra och jag absolut ingen anledning att vara dyster!

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.