“Goddag, yxskaft!”

Jag fick ett svar från Vårdguiden.

“Hej Ewa och tack för ditt mejl!

Tidningen 1177 skriver om hälsa och vård utifrån ett evidensbaserat perspektiv. Vårt uppdrag är att informera, vägleda och stärka invånarna i frågor om vård och hälsa. Obesitas är klassat som en sjukdom både av Socialstyrelsen och Världshälsoorganisationen WHO. Vi skriver om obesitas för att upplysa om vilka möjligheter och rättigheter man har när det kommer till att få behandling och vård.”

Ett skolboksexempel på ett goddag, yxskaft-svar. “Evidensbaserserat perspektiv”. Det saknas evidensbaserad forskning – det är det som är poängen!! Det faktum att även WHO klassar tjockhet som sjukdom gör det inte mer rätt.

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.