Fys-pass

Snön fortsätter att ramla ned. När jag gav fåglarna mat igår sopade jag bort en minst 5 cm tjock snöhatt från taket till fröhuset. Sedan skottade jag gånvägen upp till vårt hus inklusive trappan upp till oss och ja, jag skottade trappan eftersom någon har snott vår sopkvast!! Idag fick jag skotta igen. Inte lika mycket på gångvägen, men i vår trappa och nu är det blötsnö eller snögubbesnö som jag kallar det, så det var tyngre. När jag skulle ge fåglarna mat, vilket jag behöver göra varje dag nu när vintern ramlade in över oss, sjönk jag ned nästan till knäna i snö. Hoppsan! Det är kuperat på baksidan där frömataren hänger och snötöcket döljer bra… Jag hade tänkt promenera, men det var hopplöst. Vägarna var plogade, men snön som fösts undan landar och blir kvar på trottoarerna. Samma procedur varje vinter och inte bara när den första snön kommer. Jag pulsade, slirade och vinglade ned till Konsum och tillsammans med snöskottningen blev det rena fys-passet. Det känns i rygg-,arm- och magmusklerna. Det känns bra!

Jag ringde Huddinge idag som lungspecialisten uppmanat mig att göra. De har fått in resultaten från de 3 undersökningarna, men jag har tydligen ett spirometritest kvar att göra. Meh!! Jag inväntar en tid.

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.