Fundringar

Det var totalstopp på norra länken. Vems fel hade det varit om en ambulans blivit försenad? Klimataktivisterna var inte inblandade.

Ett av argumenten som barnskaffarna har att det sitter i generna att vi ska föröka oss. Det sitter även i andra djurs gener. Skillnaden är att vi kan välja.

Det påstås att Gud aldrig belastar oss med mer än vi kan bära. De som ger upp då? Som helt enkelt lägger av eller tar livet av sig? Är deras tro för klen? Är de svaga?

“Ingen kan göra allt, men alla kan gör något.” “Många bäckar små…” Att strunta i källsortering eller att släcka lamporna när man lämnar ett rum och försvara sig med att “Äsch, det lilla har ingen betydelse.” är ren lathet. Att flyga till Malmö eller att strunta i att plocka upp skräp efter sig och försvara sig med att det lilla är försumbart är att skylla ifrån sig. Jag har fler exempel, men det jag egentligen vill få sagt är att du kan göra det för din egen skull, för att ditt samvete mår bra av det (om du har ett vill säga). Med tanke på hur självisk människan av idag är borde det argumentet vara lockande.

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.