Förbjudet?

Jag tycker inte att Saga om ringen-trilogin är bra. Har aldrig gjort det. Den är sexistisk på så sätt att det till 99% är manliga karaktärer. Alltför ofta redogör de för otaliga släktled med namn efter namn efter namn. Det verkar vara förbjudet att inte uppskatta JRR Tolkiens böcker. Eller? Anledningen till att jag skriver om det här är premiären av “Maktens ringar” som utspelar sig fleeeera 100 år tidigare – en så kallad “prequel” – på en kanal jag inte har.

En annan “prequel” är “House of the dragons” på HBOMax. Familjen Targaryen ett par 100 år innan “Game of thrones”. Första avsnittet var ett sinnessjukt frossande i blod, våld och smärta och maktkamp så till den grad att det liknade ett försök att klämma in hela GoT i ett enda avsnitt. Äckligt!!!

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.