Diamantmålning

Inramning. Bland tillbehören hos Happy Diamond finns ramar, så jag köpte några. Det är ramar där du spänner upp canvasduken på samma sätt som konstnärer gör. Det slog mig aldrig att jag skulle kunna rama in dem i hederliga gamla ramar med glas framför… En av mina favorittavlor är ett foto som Pär tog av 2 sälar och det är tryckt på canvas som är spänd över en träram och jag gillar den stilen.

Jag fick ramarna i förrgår och upptäckte då att de är omonterade. Hm. De är av balsaträ som är ett väldigt lätt träslag och ganska skört.

Efter en hel del huvudbry och resultatlöst letande efter hjälp på både deras sida och på YouTube kom jag fram till att den släta sidan fick vara baksida.

Det syns inte så bra, men jag började med att klippa flikar i hörnen, men inte hela vägen in.

Det följde med en burk med häftstift och tack vare att bälsaträ är lätt och mjukt var det inte svårt att trycka dit dem.

Hörnen… Knepigt värre. Det påminde om presentinslagming med motsträvigt papper. Det blev inte lika snyggt som på min sältavla, men hyfsat.

Sen var det bara att nita fast resten och spänna duken så mycket som möjligt.

Ta-da! Jag gav bort den till svägerskan med familj som vi besökte igår (det var väldigt trevligt!). De är oxå fascinerade av Titanic och tyckte den var fin och frågade mycket om hur jag gjort den.

Jag använder den här som ytbehandling på alla motiv. Den ska skydda från damm och smuts och hålla diamanterna på plats.

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.