“Den sanslösa hanteringen…

… av tjocka människor” av Susanne Brandheim är en upprörande, ögonöppnande, tankeväckande och intressant bok. Just nu lyssnar jag på den. Det är Hanna K. Schmitz som har läst in den och hon gör en strålande insats för det kan inte vara lätt att läsa in en faktabok som dessutom är akademisk och känslobefriad. Det här är ännu en bok som jag måste ha i fysiskt format för att kunna göra markeringar! Jag kommer att återkomma till den på samma sätt som jag gjorde med “Kriget mot kroppen”. Böckerna kompletterar varandra och ger mig en kunskap och hållbara argument i eventuella diskussioner.

Här kommer ett smakprov! Det var en amerikansk forskare som uppfann fetmaepidemin 1996 som likställde tjockhet med sjukdom. Vid vilken annan epidemi som helst blir de sjuke frisatt från ansvar, men det gäller inte vid fetmaepidemin. Den anses vara ett problem på befolkningsnivå, men det är den enskilde som får ta ansvaret.

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.