Chefsmaterial

Elins chef har nått nya höjder vad gäller brist på kompetens. Elin har varit helt sjukskriven sedan november och har precis börjat trappa upp till 25%. Det är chefens uppgift att skicka in registrering av frånvaro, för att lönen ska bli rätt. Elins chef har inte fyllt i någonting över huvud taget sedan december, så Elin har fått full lön utbetalad samtidigt med sjukpenningen. Eftersom hon är smart har hon sparat de pengarna. Idag meddelade lönekontoret att hon har en skuld på 30.000 kr och riskerar att behöva arbeta gratis under mars månad. Semesterdagarna ligger oxå pyrt till.

Elin ringde mig och grät. Vi pratade om det och medan hon var kvar i luren mäjlade hon Sveriges lärare och enhetschefen. Sveriges lärare ringde tillbaka direkt och sa att om löneavdelningen inte hör av sig om en “återbetalningsplan” ska hon kontakta dem igen och att det inte är rimligt att hon ska behöva ta av sina semesterdagar för att täcka upp inkomstbortfall. Enhetschefen är ett mähä och antydde att felet faktiskt kan vara Elins. Ändå har han anmält idiotchefen en gång i höstas. 2 av Elins kollegor har oxå anmält henne, men det kom bara ett par tanter som kikade in som hastigast. Vad fan ska de göra?!

Barnen mår redan dåligt av kaoset! En liten flicka som fäst sig vid Elin sa att förskolan “är trasig” efter att Elin blivit sjuk. Det senaste är att samma flicka vägrar gå dit. Det är som med de s.k. hemmasittarna: ta signalerna på allvar!! Något är jävligt fel!

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.