Boktorka

Idag är min andra dag utan en ljudbok. Japp, du läste rätt. 2 dagar utan ljudböcker. Det måste vara något slags rekord för mig sedan jag skaffade Storytel. Jag har ALLTID en ljudbok på gång. Jag lyssnar på ljudböcker minst 7 timmar av min vakna tid. Jag är BEROENDE av ljudböcker! När Storytel kraschade för några veckor sedan fick jag – helt ärligt – panik. Kraschen berodde förmodligen på en rejäl uppdatering av appen och hade jag vetat det hade jag sluppit paniken, men den har fungerat felfritt sedan dess. Vad är det då som har hänt?! Boktorka. En rejäl, allvarlig, utmattande, påfrestande boktorka. Ju mer jag lyssnar desto kräsnare blir jag och just nu irriterar jag mig på precis allt. Boken är helt enkelt kass, inläsaren suger eller är irriterande, produktionen är dålig med uselt ljud eller hörbara skillnader där de fått ta om, inläsaren och författaren blir tjatiga om det är en serie, dålig svenska eller pissig översättning. Har jag glömt något? Just det: deckarna. 70% av böckerna är deckare!!! Eller spänningsromaner. Eller kriminalromaner. 20% är sockersöt fiiiilgodd. 10% är äcklig romance. De resterande 10% … jaaa … Boktorka, som sagt.

Vad gör jag i stället? Jag går igenom mina egna spellistor på Spotify. Jag lyssnar sällan på musik utom när jag tränar, så de är lite eftersatta. Jag lyssnar igenom, rensar hårt, letar låtar på de album jag har i biblioteket och i listor jag följer, men det upptar kanske 2-3 timmar innan jag tröttnar. Jag läser på plattan. Igår läste jag större delen av dagen; “Sky’s story” av Louise Allen. Hon är fostermamma och skriver verklighetsbaserat om barn hon har tagit hand om. Samma sorts böcker som Cathy Glass minus präktigheten och med mer djup och hennes egna åsikter. Cathy Glass uttrycker sig numera så diplomatiskt korrekt att berättelserna saknar djup och känsla. Eftersom jag inte fått diamantmålnings-beställningarna och det är hela 4 påskdagar kvar får jag fortsätta att läsa. Det råder film- och serietorka oxå. Det är ju ett elände utan motstycke! (ironi) Sanslöst mycket skräp på Netflix och HBO!

Jag gick en 55 minuters promenad idag!! Ålrajt! Promenaderna är lätt räknade numera och jag har inte styrkeyränat sedan … jag minns inte, så det betyder väl att det är länge sedan. Tröttheten och orkeslösheten håller i sig, likaså apatin, så även om jag skulle kunna städa kylen rengöra badrumskaklet med tandborste, rensa strumplådan, vattna orkidéerna, ta hand om källsorteringen, bädda sängen, duscha, äta något vettigt, så blir inte mycket gjort mer än just läsning. Just det – jag bloggar ju!

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.