Blandat

Idag lämnade jag prover på min nya vc. Pär skjutsade mig. Nu vet jag även hur jag tar mig till stationen som ligger inom synhåll. Sköterskan som tog proverna var väldigt trevlig och bad om ursäkt för att jag nog får ett blåmärke, men det blåmärket syns knappt jämfört med det jag fick förra fredagen när jag röntgade lungorna. Röntgenteknikern som även skötte injektionen med kontrastvätskan gjorde inget vidare jobb. Dels gjorde det ont, han tryckte mycket och ganska hårt och det blödde mycket när han drog ur nålen. Så här ser blåmärket ut 1 vecka senare. Inte vackert, men det är inte ömt längre.

Bland det lyxigaste som finns är nybakat bröd. Bröd som inte har varit fryst eller legat i en plastpåse. Det är inte ofta vi kostar på oss den lyxen eftersom ingen av oss bakar. Efter att jag hade lämnat proverna – på fastande mage – köpte jag några olika frallor från Kaffestugan bl.a. med soltorkade tomater som är deras i särklass godaste bröd. Det doftar tomat och oregano – ljuvligt! Vi var hemma före 9, så vi åt frukost tillsammans med …

Elin! Hon och Siri är här över helgen för att vi ska fira våra födelsedagar. Det är så mysigt! Siri strök omkring våra ben.

Nu har jag mobbat ut mina Synsambrillor och använder de gamla från Specsavers. Varje gång jag köper nya glasögon sparar jag alltid de gamla uti fall att… Specsaversbrillorna sitter bättre och de har faktiskt bättre skärpa särskilt läsglasögonen som jag använder även när jag gör minimosaiken. Skillnaden i styrka kan bero på 2 saker: min syn har backat ett steg och stämmer bättre med de gamla glasögonen (det kan bli så när man blir äldre) eller så gjorde Synsam ett dåligt jobb (det stämmer bättre med min nuvarande inställning till dem).

Jag ser realityserien “Blown away” på Netflix. Väldigt intressant! Det finns dock en sak jag INTE gillar och det är att det sämsta betyget en glasblåsare kan få är att “den hör hemma i en souvernirbutik”. När jag köper gladföremål är det för att jag tycker om dem, de talar till mig, även industritillverkade dricksglas från Ikea. När någor säger “souvernirbutik” med en föraktfull fnysning kritiserar de även mig och min smak och det betackar jag mig för!

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.