Bildredigering

Kameran i mobilen är helt ok. Mina krav är inte så höga. Det finns bilder jag har tagit som har blivit överraskande bra och som jag brukar använda som bakgrund i mobilen, men det skulle var kul att kunna fixa lite med dem. När jag försökte redigera en bild dök det upp en ruta om att något sådant program inte fanns tillgängligt, men att det gick att hämta. “Hämta? Avbryt?” Jag tryckte på “hämta”, men inget hände. Att jag skulle ge mig in i Samsungs teknikdjungel för att hitta ett program – finns inte på kartan! Jag tittade bland gratis-apparna i spelbutiken istället och hittade en som heter Photo Editor Pro. Eftersom den versionen är gratis innehåller den annonser, men bara när jag startar appen. Den är lätt att använda och det var roligt! Jag har redigerat flera av mina bilder bland andra den här som jag tog i juli.

Före redigeringen. Lite blek och oskarp.
Före redigeringen. Lite blek och oskarp.
Efter redigering. Djupare färger och jag fokuserade rådjuret. Nöjd!
Efter redigering. Djupare färger och jag fokuserade rådjuret. Nöjd!
Selmas baktassar. Elin tog den med sin mobil och då såg den ut så här.
Selmas baktassar. Elin tog den med sin mobil och då såg den ut så här.
Jag gjorde om den till svartvit och fixade skärpan.
Jag gjorde om den till svartvit och fixade skärpan.

Det går att ladda ned t.ex. ramar från tillverkaren av appen. Jag har inte försökt, men jag blir inte förvånad om de vill ha betalt den vägen vilket är förståeligt.

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.