5,3 kg ljus och Eartha Kitt

Stavgång tur och retur Salem, 20 minuter + 35 minuter. Åh, vad det var skönt!! Lagom mycket kläder, ork och tempo. Det var precis vad kroppen behövde och det känns ordentligt i ryggmusklerna. Jag orkade 30 knäböjningar också. Jag hämtade paket (det sista för i år), blockljus från Lagerhaus. Man skulle kunna tro att affärerna svämmar över av röda blockljus så här i december, men varken Konsum, Coop eller ICA har haft det. När jag saknar den rätta fysiska orken att ränna runt i affärer, så går jag ut på nätet, men jag fick leta ett tag. På flera sajter var de röda slutsålda och det är ju begripligt, men Lagerhaus hade det jag var ute efter. 4 julröda – oparfymerade!! – och 4 i blandade färger för när jul och nyår är över. Jag var tvungen att skära upp paketet med hjälp av nyckeln och lasta över ljusen i ryggsäcken och det blev tungt, 5,3 kg (jag vägde ryggsäcken när jag kom hem). Den sista biten hem var jag ordentligt trött och det var nog den extra vikten som känns i ryggmusklerna nu.

Varför lyssnade jag inte på min jullista när jag var ute? Duh! Eartha Kitt får vara låtlisterepresentant med “Santa baby”. Den är med i en av mina absoluta favoritfilmer, “Julnötter” (Mixed Nuts) med Steve Martin.

marsvin-julkort__

 

 

Författare: Ewa

Jag föddes 1965 året när bara praktverk skapades. Min man föddes 1962 när bara smartingar skapades. Vår dotter föddes 1993 när bara förstklassiga barn kom. Vi har haft marsvin i drygt 10 år, men den 14 juni 2019 fick vårt sista marsvin, Bibbi, somna in. Vi kommer inte att skaffa fler husdjur. 1999 flyttade vi till Rönninge och vi kommer inte att flytta mer. Det här är mitt paradis på jorden. Vår dotter bor numera i Hässleholm. Jag är permanent sjukskriven sedan 2012. En liten sjukpensionär som dras med kronisk depression och ångest. Jag har bloggat sedan 2007. De första 7 åren fanns jag på den här adressen ifall du vill läsa mer om och av mig: http://fundringar.bloggplatsen.se/

2 reaktioner till “5,3 kg ljus och Eartha Kitt”

  1. God jul, Ewa! Har du önskat dig någon bra bok i julklapp? Eller du kanske håller på att läsa någon du kan rekommendera. Just nu läser jag lite håglöst, böcker som stått olästa i hyllan en längre tid och jag dras inte riktigt med varken i handling eller persongalleri.

    1. God jul, Monica! Nope, men jag ska hämta ut ett bokpaket imorrn. 🙂 Just nu läser jag “Silkesmasken” av Robert Galbraith (pseudonym för JK Rowling) och den är lysande! Karin Wahlbergs 2 böcker om lasarettet i Ekstad “Än finns det hopp” och “Livet går vidare” är oerhört bra. Och så “22/11 1963” av Stephen King. Lycka till med läsningen! Jag har läst 3 böcker på raken som inte var bra och som får gå vidare till Myrorna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stoppa spam! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.